Sindikat hrvatskih željezničara
Zagreb, Strojarska 17

tel: +385 1 3783108
fax: +385 1 3783140
email: shz@shz.hr

Pratite nas na facebooku

Pravda je spora, ali dostižna

Vrhovni sud Republike Hrvatske pravomoćno je potvrdio Presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom su poništeni drugi izvanredni izbori za radničko vijeće provedeni u HŽ Cargu d.o.o. od 13. do 14. studenog 2015., a koje su organizirali Sindikata strojovođa Hrvatske i partneri.

Važno je napomenuti da su pravomoćnom presudom prethodno već poništeni i prvi nezakoniti izbori za radničko vijeće koje su isto tako organizirali SSH i partneri.

Unatoč brojnim upozorenjima Upravi, kao i resornom ministarstvu, koje smo uputili i upozoravali na štetnost postupanja i suradnje s nezakonitim radničkim vijećem, Uprava HŽ Carga d.o.o. svjesno je sva upozorenja ignorirala.

Ova presuda je još jedan dokaz da se Uprava HŽ Carga d.o.o. pristrano odlučila prikloniti nezakonitom umjesto regularnom Glavnom radničkom vijeću čiju zakonitost nitko nije osporavao ni osporio, a koje je izabrano na inicijativu Sindikata željezničara Hrvatske, Sindikata hrvatskih željezničara, Sindikata branitelja HŽ i Sindikata radnika Hrvatskih željeznica.

Pravda je pobijedila te smo dobili pravomoćnu presudu koja jasno kaže da je radničko vijeće SSH i partnera u potpunosti nezakonito i nelegalno te kao takvo nije niti moglo obavljati funkciju koja je propisana Zakonom o radu.

Vjerujemo da će nakon ove presude zbog samovolje i neodgovornog ponašanja napokon netko i odgovarati.

U prilogu možete pogledati presudu Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Presuda_Vrhovni_SZH_SHZ

Sindikat hrvatskih željezničara

Sindikat željezničara Hrvatske

Komentiraj članak

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.