Sindikat hrvatskih željezničara
Zagreb, Strojarska 17

tel: +385 1 3783108
fax: +385 1 3783140
email: shz@shz.hr

Pratite nas na facebooku

Uspjeli smo – povučene odluke Uprave HŽ Carga donesene uz savjetovanje s nezakonitim Radničkim vijećem

Uspjeli smo

Kako smo tvrdili i zahtijevali da se moraju zaustaviti sve radnje  po svim odlukama i aktima koji su doneseni s nezakonitim radničkim vijećem dokazali smo da smo u pravu.

Konačno ali tek nakon sudske presude i nakon našeg dodatnog pritiska uprava HŽ Carga nas obavještava da će sve odluke i sve akte koje je donijela sa nezakonitim radničkim vijećem staviti van snage.

Također nas obavještava da će zakonom propisane radnje kod donošenja odluka i akta za koje je propisano savjetovanje provoditi s jedinim zakonskim Glavnim radničkim vijećem HŽ Carga d.o.o.

Naravno niti nezakoniti predstavnik radnika u Nadzornom odboru HŽ Carga d.o.o. ne može niti je mogao predstavljati radnike HŽ Carga d.o.o. stoga će se morati prihvatiti imenovanje od zakonskog Glavnog radničkog vijeća HŽ Carga d.o.o.

Za odraditi nam ostaje još utvrđivanje odgovornosti i naknada štete zbog nezakonitog postupanja i naravno smjena uprave HŽ Carga d.o.o. uz čiju pomoć cijelo ovo vrijeme djeluje nezakonito radničko vijeće i predstavnik radnika u Nadzornom odboru kojeg su imenovali.

Dopis uprave HŽ Carga d.o.o.: Povlačenje nezakonitih Odluka

 

Sindikat željezničara Hrvatske

Sindikat Hrvatskih željezničara

Komentiraj članak

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.