Sindikat hrvatskih željezničara
Zagreb, Strojarska 17

tel: +385 1 3783108
fax: +385 1 3783140
email: shz@shz.hr

Pratite nas na facebooku

Zatražili smo isplatu plaće radnika HŽ Putničkog prijevoza u cijelosti

Sindikat hrvatskih željezničara, zajedno sa Sindikatom željezničara Hrvatske, zatražio je isplatu plaće radnika HŽ Putničkog prijevoza u cijelosti. Ovisno o odgovoru poslodavca, odlučit ćemo o daljnjim koracima.

Prenosimo dopis upućen Upravi HŽ Putničkog prijevoza:

 

Sindikat željezničara Hrvatske

Sindikat hrvatskih željezničara

 

broj: 49/2015.

U Zagrebu 21.10.2015. god.

 

HŽ Putnički prijevoz d.o.o.

Uprava

 

Predmet: Zahtjev za isplatu plaće u cijelosti

 

Poštovani,

Želimo Vas upozoriti da radnicima vlakopratnje nije isplaćena plaća u cijelosti, tj. dio koji se odnosi na dodatke plaće i kilometražu sukladno Kolektivnom ugovoru, nego prema Naputku Uprave HŽ Putničkog prijevoza br. 12291 od 17. 07. 2015. godine .

Prema našim spoznajama poslodavac je odlučio ispatiti plaću jednoj grupaciji radnika sukladno odredbama Kolektivnog ugovora i Zakona o radu, dok je radnike vlakopratnje ignorirao tako što je plaću isplatio prema navedenom Naputku, što je diskriminacija radnika i ozbiljno kršenje Zakona o radu i Kolektivnog ugovora.

Slijedom iznesenog zahtijevamo da se radnicima vlakopratnje koji su zakinuti u isplati plaće, ista isplati u cijelosti u najkraćem vremenskom roku, a najkasnije do 26. 10. 2015. god.

Ukoliko po ovom pitanju postoje određene nejasnoće, predlažemo održavanje sastanka u roku dva radna dana od dana dostavljanja ovog zahtjeva.

O Vašim namjerama i mjerama koje će te poduzeti u ovom sporu, molimo Vas da nas pismeno upoznate do isteka radnog vremena dana i to do 22.10.2015. god.

Ukoliko poslodavac bude ignorirao zahtjev sindikata, poduzet ćemo sve zakonske mjere u zaštiti prava i interesa radnika.

Komentiraj članak

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.