Sindikat hrvatskih željezničara
Zagreb, Strojarska 17

tel: +385 1 3783108
fax: +385 1 3783140
email: shz@shz.hr

Pratite nas na facebooku

Sportski susreti Sindikata hrvatskih željezničara Trogir 2017.

 

Već tradicionalno, Sindikat hrvatskih željezničara organizira Sportske susrete svojih članova. Ove godine od 22.9.-24.9.2017. Sportski susreti su održani u Trogiru hotel „Medena“.

Grad Trogir osnovali su grčki kolonisti s otoka Visa u III. st. pr. Krista. U srednjoj Europi smatran je najbolje sačuvanim romaničko-gotičkim gradom. Dvorac i kula okruženi zidinama sačinjavaju jezgru Trogira.

Najznačajniji kulturni spomenik je trogirska katedrala, čiji je portal zapadnih vrata izradio Majstor Radovan. Grad Trogir smješten je na obali Kaštelanskog zaljeva, na otočiću Trogiru između Čiova i kopna, spojen kamenim mostom s kopnom. Trogir oduševljava posjetitelje kulturno-povijesnim spomenicima i malim ulicama te umjetničkim zbirkama s brojnim remek djelima.

Oko 360 članova Sindikata je iz sunčanog ali hladnog Zagreba krenulo autobusima put Trogira. U veselom raspoloženju svi sudionici su sretno stigli do Trogira.  Dočekalo nas je lijepo , sunčano i toplo vrijeme.

Nakon smještaja u hotel sudionici su imali kratki odmor do večere. Natjecatelji  su se okupili u predvorju hotela kako bi se dogovorili za sutrašnji početak natjecanja.

Igre je u petak službeno otvorio Ivan Forgač, predsjednik SHŽ-a koji je natjecateljima poželio da igre proteknu u sportskom duhu i da pobjedi ekipa koja bude najbolja.

Iako umorni od puta zabava uz glazbu i ples je  potrajala do dugo u noć.

Drugi dan su održana natjecanja iz slijedećih sportova: pikado, šah, bela, stolni tenis, boćanje i mali nogomet.

Nakon završetka natjecanja sudionici su imali slobodno poslijepodne koje su iskoristili za šetnju uz more i obilazak Trogira.

Na svečanoj večeri i ove godine su se pozivu odazvali brojni gosti.

Tako su nas svojim dolaskom počastili: glavni manager HŽPP Regionalna jedinica Split  i izaslanik predsjednika Uprave HŽPP, Srećko Gluić, ispred Uprave TSŽV, Goran Jurišić i Sandra Bilić, Uprava Održavanja vagona, Božidar Mlinarek i Mladen Lugarić, predsjednik Uprave Pružnih građevina, Željko Mihaljević, kolega iz Sindikata željezničara Hrvatske, Željko Halić, ispred Sindikata infrastrukture HŽ, Tomislav Špoljarević i Vilko Kubičko, predsjednik UBIDRHŽ  Siniša Mastelić.

U ime svih gostiju, sudionike je pozdravio Mladen Lugarić, član Uprave društva Održavanje vagona d.o.o.

Podijeljena su priznanja i pehari za ostvarene sportske rezultate.

Predsjednik Ivan Forgač je čestitao svim natjecateljima na ostvarenim rezultatima.

Nakon službenog dijela uz ples i glazbu sudionici su bili budni do dugo u noć.

U nedjelju se nakon doručka krenulo put Zagreba, Vinkovaca, Osijeka, Varaždina, Rijeke. Iako pomalo umorni,  u autobusima je bila dobra atmosfera.

Svi sudionici su stigli sretno svojim domovima prepuni dojmova uz nadu da ćemo i slijedeće godine opet sve ponoviti.

Zahvaljujemo osoblju hotela Medena koji su se potrudili da od smještaja u hotelske sobe, gastronomske ponude, dobre muzike i ljubaznosti na svakom koraku, naš boravak prođe lijepo.

Zahvaljujemo i organizacijskom odboru koji je bio u sastavu: Ilija Bulić, Sejfulah Bašagić, Dragutin Mandić, Željko Vlahović i Sanja Ešegović. Njihovim radom i zalaganjem sportski susreti su protekli u odličnom raspoloženju na zadovoljstvo svih sudionika.

Rezultati po sportskim disciplinama izgledaju ovako:

Pikado žene-prvo i drugo mjesto su osvojile ekipe Pružnih građevina dok je treće mjesto zauzela ekipa podružnice Održavanje lokomotiva Zagreb.

Pikado muški-prvo mjesto je osvojila ekipa Njega i čišćenje Vinkovci, drugo mjesto ekipa održavanje lokomotiva Zagreb, a treće mjesto ekipa Održavanje vagona Zagreb.

Šah- prvo mjesto ekipa Održavanje lokomotiva Zagreb, drugo mjesto Održavanje vagona Zagreb, treće mjesto ekipa Pružnih građevina.

Bela: prvo mjesto Posit, drugo mjesto Održavanje vagona Zagreb, treće mjesto ITHŽ Direkcija Zagreb.

Stolni tenis žene:prvo mjesto Jelena Brnić, drugo mjesto Nives Petrinović, treće mjesto Mirjana Zonjić Aljinović

Stolni tenis muški: prvo mjesto Stjepan Palčić, drugo mjesto Vlatko Begović, treće mjesto Zlatko Puhovski

Boćanje žene: prvo mjesto Održavanje lokomotiva Zagreb, a drugo i treće mjesto ekipe Čišćenje i njega vagona Zagreb.

Boćanje muški: prvo mjesto Prometni poslovi Split, drugo mjesto HŽPP Split i treće mjesto Održavanje vagona Solin.

Mali nogomet: prvo mjesto Održavanje lokomotiva Zagreb, drugo mjesto HŽPP i vlakopratnja Split, treće mjesto HŽPP i vlakopratnja Vinkovci.

Najbolji strijelac: Ivan Zelembaba

Najbolji golman: Alen Čavlina

Najbolji igrač: Ivan Ukić

Fair play ekipa: Djelatnost održavanja i čišćenja željezničkih vozila

Ukupni pobjednik Sportskih susreta 2017. godine je Podružnica Održavanje lokomotiva Zagreb.

 

Komentari su zatvoreni.