Sindikat hrvatskih željezničara
Zagreb, Strojarska 17

tel: +385 1 3783108
fax: +385 1 3783140
email: shz@shz.hr

Pratite nas na facebooku

Sindikati obranili pravo na štrajk u HŽ Putničkom prijevozu

Putem arbitraže Sindikati u HŽ Putničkom prijevozu: Sindikat hrvatskih željezničara, Sindikat željezničara Hrvatske i Sindikat strojovođa Hrvatske, obranili su pravo na štrajk radnika HŽ Putničkog prijevoza.

Temeljem odluke arbitraže, u vrijeme štrajka radnika HŽ Putničkog prijevoza, neće postojati obveza prometovanja određenog broja vlakova, što je tražio poslodavac.

Mišljenja smo da je poslodavac propustio predložiti proizvodno održavajuće poslove koji se u vrijeme štrajka ne smiju prekidati, kako bi se odmah po završetku štrajka moglo nastaviti prometovanje vlakova. Također, poslodavac je propustio da u direktnim pregovorima sa sindikatima, dogovori minimum prometovanja vlakova u vrijeme štrajka, što nije zakonska obveza, ali su sindikati bili spremni na kompromis.

U nastavku dajemo zapisnik arbitraže, iz kojega je vidljivo da se predsjednica arbitraže, sutkinja Iris Gović Penić, u cijelosti priklonila argumentiranim stavovima sindikata, kao i Odluku o poslovima koji se u vrijeme štrajka ne smiju prekidati:

Zapisnik, Arbitraža 7. 10. 2015.

Odluka-o-poslovima-štrajk

 

Komentiraj članak

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.