Sindikat hrvatskih željezničara
Zagreb, Strojarska 17

tel: +385 1 3783108
fax: +385 1 3783140
email: shz@shz.hr

Pratite nas na facebooku

SHŽ i SŽH ne prihvaćaju nastavak smanjenja plaća i uskratu drugih prava radnika u HŽ Putničkom prijevozu

SHŽ i SŽH zajednički sastanak povjerenika u HŽ PP 12.2.15

12. 2. 2015. u Zagrebu održan je zajednički sastanak povjerenika Sindikata hrvatskih željezničara i Sindikata željezničara Hrvatske u HŽ Putničkom prijevozu.

Povjerenici su informirani o sadržaju zadnjeg zahtjeva Uprave, dostavljenog u formi prijedloga Dodatka Kolektivnom ugovoru, kojim se traži odricanje od regresa za GO, Božićnice i Uskrsnice te nastavak pregovora o smanjenju plaća koje bi stupilo na snagu 1. 4. 2015. godine. Povjerenici su informirani i o prijetnji Uprave da će, ukoliko se odbije smanjenje plaća i uskrata prava radnika, pristupiti smanjenju broja zaposlenih za 200 radnih mjesta.

Na zajedničkom sastanku povjerenika SHŽ i SŽH zaključeno je sljedeće:

Sindikat hrvatskih željezničara i Sindikat željezničara Hrvatske neće potpisati ponuđeni dodatak Kolektivnog ugovora, kojim poslodavac traži odricanje od prava na regres, Božićnicu i Uskrsnicu u 2015. godini, uz nastavak pregovora o smanjenju plaća od koje bi stupilo na snagu 1.4. 2015.

Ovi Sindikati poštivat će zakonsku obvezu te će nastaviti pregovore s Upravom HŽ Putničkog prijevoza, u cilju zaštite prava radnika i zaštite radnih mjesta.

O rezultatima pregovora predsjednici SHŽ i SŽH izvještavat će povjerenike i članove, a prije donošenja odluke o prihvaćanju rezultata nastavka pregovora, sazvat će se novi sastanak svih povjerenika ova dva sindikata u HŽ Putničkom prijevozu, na kojem će biti donesena odluka.

Komentiraj članak

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.