Sindikat hrvatskih željezničara
Zagreb, Strojarska 17

tel: +385 1 3783108
fax: +385 1 3783140
email: shz@shz.hr

Pratite nas na facebooku

Projekt: Unapređenje znanja i vještina socijalnih partnera za učinkovit i održiv socijalni dijalog

Projekt: Unapređenje znanja i vještina socijalnih partnera za učinkovit i održiv socijalni dijalog

Cilj projekta je unaprjeđenje znanja i kompetencija sindikata željezničkog sektora o mehanizmima socijalnog dijaloga te stvaranje uvjeta za sudjelovanje u procesu donošenja odluka o pravima radnika u kontekstu promjena i novih gospodarskih izazova. S projektom se želi ojačati kapaciteti sindikalnih organizacija u svrhu pronalaska rješenja u promjenama u području željezničkog sektora. Ciljnu skupinu projekta čine povjerenici, regionalni povjerenici i djelatnici SHŽ i partnera SŽH.

U sklopu projekta predviđene su sljedeće aktivnosti:

  1. Analiza radničkih prava i promjena u željezničkom sektoru u zadnjih 20 godina u Hrvatskoj, koja će prikazati stanje prava radnika i njihov položaj u željezničkom sektoru te ponuditi mjere za poboljšanje.
  2. Organiziranje 5 obuka o upravljanju promjenama za 85 članova SHŽ i SŽH iz cijele Hrvatske, kojima će se steći nova znanja o upravljanju promjenama unutar organizacije ali i u društvima u kojima partneri djeluju.
  3. Organiziranje 2 seminara o pravnoj regulativi, strateškim dokumentima i funkcioniranju socijalnog dijaloga željezničkog sektora na EU razini, za 30 članova SHŽ i SŽH.
  4. Izgradnja informacijskog sustava za prikupljanje podataka i povezivanje postojećih unutar sindikata te razvijanje alata za njihovo analiziranje, u svrhu poboljšanja informacijsko-komunikacijskih kapaciteta sindikata za efikasniju obradu i korištenje podataka.
  5. Održavanje radionice o komunikacijama u pregovaranju za 15 članova sindikata, kojom će se usvojiti komunikacijske vještine za rješavanje sukoba u socijalnom dijalogu.
  6. Izrada dviju brošura o socijalnom dijalogu, naslova „Prezentacija sindikata kao odgovornog socijalnog dionika“ i „Komunikacijski alati u bipartitnom socijalnom dijalogu“, kojima će se povećati vidljivost djelovanja sindikata iz područja željezničkog sektora.

Nositelj projekta je Sindikat hrvatskih željezničara i radnika željezničke industrije (SHŽ), a partner u provedbi projekta je Sindikat željezničara Hrvatske (SŽH). Ukupna vrijednost projekta iznosi 589.746,92 kuna te je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda Europske unije. Projekt traje 12 mjeseci, a provodi se u razdoblju od 4. listopada 2018. do 3. listopada 2019. godine.

Kontakt:

Ivan Forgač

Voditelj projekta

shz@shz.hr

+385 1 37 83 108

Više informacija o EU fondovima možete pronaći na internetskoj stranici www.strukturnifondovi.hr, kao i na www.esf.hr

 

 

 

 

 

 

 

Komentari su zatvoreni.