Sindikat hrvatskih željezničara
Zagreb, Strojarska 17

tel: +385 1 3783108
fax: +385 1 3783140
email: shz@shz.hr

Pratite nas na facebooku

Poziv na protestnu akciju povodom 8. marta

Poziv na protestnu akciju povodom 8. marta

Aktivistice Ženske mreže Hrvatske, ženskih sindikalnih grupa SSSH, NHS i HURS  te udruge Roda organiziraju protestnu akciju povodom Dana žena, u srijedu, 8. 3. 2017. pod nazivom Žene protiv bijede.

Akcija započinje okupljanjem pred Radničkim domom u 9:00 sati, na Krešimirovom trgu, odakle u posebno organiziranom autobusu krećemo pred Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gdje će se održati kratki govori i predati zahtjevi.

Nakon obilaska ministarstava okupit ćemo se na Trgu b. J. Jelačića u 12:00 sati.

Ovdje ćemo javnost obavijestiti o zahtjevima koje smo uputile ministarstvima te vas pozivamo da se okupimo u što većem broju kako bismo upozorile na sve veće žensko siromaštvo i ukazale na odgovornost Vlade RH.

U autobusu označenom transparentima koji će nas voziti u ministarstva, ima pedeset mjesta pa vas molimo da se javite što prije želite li se priključiti akciji od početka. U svakom slučaju očekujemo vas na Trgu u 12 sati!

Nakon završteka akcije na Trgu, okupit ćemo se u Centru za ženske studije, Dolac 8.

Ukoliko se želite pridružiti izradi transparenata, dođite utorak, 7.3. u 16 sati u Centar za žene žrtve rata – ROSA, Kralja Držislava 2.

Ako imate gotove transparente, donesite ih na akciju, ali vodeći računa o fokusu ovogodišnje akcije na pitanje feminizacije siromaštva i bijedu.

Komentiraj članak

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.