Sindikat hrvatskih željezničara
Zagreb, Strojarska 17

tel: +385 1 3783108
fax: +385 1 3783140
email: shz@shz.hr

Pratite nas na facebooku

Poništeni izvanredni izbori Radničkog vijeća HŽ Carga u organizaciji Sindikata strojovođa

Današnjom odlukom suda poništeni su izvanredni izbori radničkog vijeća HŽ Carga u organizaciji Sindikata strojovođa, Sindikata TPVV HŽ i Sindikata HŽ Carga.

Sud je potvrdio da ostaju na snazi izbori radničkih vijeća koji su provedeni u organizaciji Sindikata hrvatskih željezničara, Sindikata željezničara Hrvatske, Sindikata branitelja HŽ i Sindikata radnika Hrvatskih željeznica.

Odluka suda postat će konačna protekom roka za žalbu, odnosno donošenjem pravomoćne presude.

Podsjećamo, izbori Radničkog vijeća HŽ Carga, koje je u ranijem postupku proveo Sindikat strojovođa Hrvatske, već su jednom pravomoćno poništeni.

Izbori koji su provedeni u našoj organizaciji nisu osporeni, niti poništeni, ali ih je Uprava odbila priznati, već je priznala nezakonito provedene izbore u režiji Sindikata strojovođa Hrvatske.

Da stvar bude apsurdnija, nakon što su već jednom poništeni izbori SSH, a naši provedeni i neosporeni, Uprava i dalje provodi nasilje nad redom i zakonom i ponovno priznaje izvanredne izbore Sindikata strojovođa, koje je sud današnjom odlukom poništio.

Tako će sve odluke koje je Uprava donijela surađujući s nezakonito izabranim radničkim vijećima biti ništetne, što će dovesti do višemilijunske štete za HŽ Cargo.

Pitamo se je li Uprava HŽ Carga toliko nesposobna, ili nekoga od njih Sindikat strojovođa nečime opasno drži u šaci? Jer, iz navedenog vidljivo je kako je razina pozitivne diskriminacije Uprave prema SSH i razina negativne diskriminacije prema SHŽ i SŽH, tolika, koliku si ozbiljan čovjek ne bi dozvolio niti prema rođenom bratu.

Kada Odluka suda postane pravomoćna i kada sporne odluke Uprave budu poništene, tražit ćemo da odgovorni HŽ Cargu namire učinjenu štetu.

HŽ Cargo obavijest o presudi 16.2.16

Komentiraj članak

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.