Sindikat hrvatskih željezničara
Zagreb, Strojarska 17

tel: +385 1 3783108
fax: +385 1 3783140
email: shz@shz.hr

Pratite nas na facebooku

Otkazan najavljeni javni prosvjed Sindikata hrvatskih željezničara

Poštovane članice i članovi Sindikata hrvatskih željezničara,

Nakon najavljenog javnog prosvjeda Sindikata hrvatskih željezničara, kojim smo zatražili da država osigura financijska sredstva za investicijsko održavanje pruga te da Uprava HŽ Infrastrukture odustane od namjere izuzimanja dijela strateške mehanizacije iz Pružnih građevina i manjeg broja radnika, dana 25. 5. 2017. održan je sastanak u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture. Sastanku su nazočili državni tajnici Nikolina Brnjac i Tomislav Mihotić, načelnik sektora Dražen Antolović, direktor HŽ Infrastrukture Ivan Kršić, direktor Pružnih građevina Željko Mihaljević , predsjednik SHŽ Ivan Forgač, dopredsjednik SHŽ Ilija Bulić i glavni povjerenik Podružnice SHŽ Betonske i čelične konstrukcije Darko Harmicar.

Na sastanku su doneseni zaključci. U Zaključcima se navodi kako će HŽI , kroz razradu Plana restrukturiranja predložiti i opcije restrukturiranja PG-a. Plan restrukturiranja bit će prezentiran i svim socijalnim partnerima PG-a. Premještanje dijela sustava održavanja iz PG-a ovisit će o prihvaćenom modelu restrukturiranja PG-a i neće biti odobren i proveden bez detaljne analize eventualnih posljedica za Pružne građevine.

Financiranje PG-a za 2017. osigurat će se kroz redovno (150 mln HRK) i investicijsko održavanje željezničke infrastrukture (180 mln HRK). Prema riječima direktora PG-a ta sredstva bit će dovoljna za ostvarivanje pozitivnog poslovanja i prijeko potrebnih ulaganja.

S današnjim danom sudionici sastanka usuglasili su Bilješku s navedenog sastanka, čime su prestali razlozi za održavanje javnog prosvjeda, najavljenog za 1. 6. 2017. godine.

S poštovanjem,

Ivan Forgač

Predsjednik Sindikata hrvatskih željezničara

Bilješka sa sastanka u MPPI 25 05 2017

Komentiraj članak

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.