Sindikat hrvatskih željezničara
Zagreb, Strojarska 17

tel: +385 1 3783108
fax: +385 1 3783140
email: shz@shz.hr

Pratite nas na facebooku

Državni inspektorat utvrdio da se Uprava HŽ Carga o listi tehnološkog viška nije savjetovala s radničkim vijećima!

Državni inspektorat je utvrdio da se Uprava HŽ Carga o odluci o poticajnim mjerama, niti o listi tehnološkog viška nije savjetovala s Glavnim radničkim vijećem, te uputio sindikate i radnike, da sudskim putem zatraže utvrđivanje ništetnosti tih odluka:

inspektorat 24.4.14.

Za HŽ Cargo, u slučaju da sud potvrdi nalaz Inspetorata, mogle bi nastupiti teške posljedice.

Međutim, žalosno je što Glavno radničko vijeće nije reagiralo, tim više što smo im blagovremeno uputili detaljne upute o postupanju i o zaštiti interesa radnika.

Nas u Sindikatu hrvatskih željezničara takvi propusti ne čude, obzirom na nevjerojatnu količinu bahatosti i ignorancije koju prema sindikatima i radnicima ispoljavaju rukovodeći ljudi oko direktora-Uprave (osim Sindikata strojovođa Hrvatske, prema kojem pak ispoljavaju besprizornu snishodljivost).

Ako sud potvrdi nalaz Inspetorata, bit će interesantno kako će ministar članovima Vlade objasniti da su otkazi propali i da cijeli posao treba odraditi ispočetka.

Tim više što smo mnogo puta i u detalje upozorili i ministra i premijera na nezakonitosti i na moguće posljedice takvog postupanja, nudeći alternativu trenutnih ušteda uvođenjem nepunog radnog vremena.

Komentiraj članak

Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.